Gymnastiske valgfag

Ud over de gymnastiske linjefag og den fælles gymnastik som eleverne har på Skibelund, har du også mulighed for at vælge flere valgfag med gymnastik og spring:

Rytmisk gymnastik og dans

Dette fag er for dem, som har lyst til at lære mere rytmisk gymnastik, blive udfordret og smage på mange forskellige stilarter. Undervisningen vil hver time have et fokuspunkt. Det kan bl.a. være grundtræning, smidighed, håndredskaber, spring over gulv etc. Udover dygtiggørelse i gymnastikkens tegn, vil man også i dette valgfag opleve at få et større indblik i dansens verden. I faget arbejdes med stilarterne ballet, contemporary, hiphop og house.

Vi skal som udgangspunkt bruge kroppen som redskab og udforske dens mange bevægelsesmønstre. Samtidig skal vi have det sjovt, grine, være seriøse og hårdtarbejdende.

Man kan være med uanset niveau. Det eneste der er vigtigt er, at man skal have lyst og gå-på-mod!

Spring

Valgfaget spring er vores største valgfag, og er for alle. Vi inddeler eleverne efter niveau for at give alle den bedste undervisning.

  

Begynder, er for dem der aldrig har lavet springgymnastik og/eller føler, at de gerne vil starte på en frisk.

 

Let øvet, er for dem der har hoppet lidt i havetrampolin og selv føler, at de kan lave salto, kraftspring m.m. Du har måske gået 1-3 år på springhold enten i forening eller på landsdelshold.

 

Øvet, er for dem der har lavet en del gymnastik og har styr på de grundlæggende spring; rondat flik flak, baglæns- og forlæns salto samt skruer. Du har gået på landsdelshold og/eller konkurrencehold.

Der vil på alle niveauet blive arbejdet med forskellige arbejdsstationer til de grundlæggende spring, samt med fjedrende afsæt i trampoliner, tumblingtrack og Airtrack+. Vi vil også forsøge, at give eleverne de bedste teknikker for de enkelte spring, hvor man helt sikkert vil blive præsenteret for nye og/eller andre teknikker end det, man tidligere har hørt.

Med 2 lærere på hvert hold, kan vi give både begyndere og øvede masser af udfordringer.