Praktiske opgaver

Der er nødvendigvis en del praktiske opgaver, der skal klares hen ad vejen på en stor kostskole med mange mennesker.

I hverdagene er der en daglig rengøringstjans, som alle elever deltager i. Hver  elevfår sit eget område på skolen at sørge for. En gang om ugen er der tid til at gå mere i dybden. Hver dag  går 2 elever fra undervisningen, for at hjælpe til i køkkenet med at gøre maden klar, servere den, og rydde op bagefter. Opgaverne går på omgang og eleverne har ca. 2 dage i køkkenet i løbet af året.

Ved måltiderne er der ved hvert bord en elev, der har ”bordpligten”, og som har forskellige småopgaver, der gør at måltidet afvikles på en god måde.

Værelserne skal holdes ordentlige og rene, og der foranstaltes jævnlige værelsescheck, for at sikre, at hygiejnen er i top. Om aftenen inden sengetid tager fejeholdene det mest nødvendige skidt på fællesområderne. Om aftenen inden sengetid tager fejeholdene det mest nødvendige skidt.